Căutare

duminică, 4 martie 2018

Femeia Rac

Ai intalnit vreo femeie Rac zilele astea? Ai fost cumva derutat de fatetele multiple ale personalitatii ei, neputand ghici ce anume o reprezinta cu adevarat, voiosia sau seriozitatea, o atitudine afectiva ori una rece si distanta? Ei bine, ea este definita de toate aceste trasaturi si multe altele, nerelevate inca, fara a se identifica total cu nici una. Probabil ca acesta descriere nu te-a facut sa o intelegi mai bine ci, mai curand, ti-a adancit nelamurirea... Femeia Rac se lasa in voia unui capriciu de moment sau a unei stari emotionale pasagere. Cu toate acestea, caracteristicile personalitatii sale raman mereu aceleasi. Ea este foarte sensibila, emotiva, buna la suflet si indatoritoare fata de cei din jur. Exista, totusi, un lucru deloc neglijabil! Cea mai mare parte a atuurilor personalitatii sale sunt ascunse sub o armura a indiferentei ori distantarii fata de oameni, o armura ce poate fi inlaturata numai prin mari eforturi si o neslabita perseverenta.

Un barbat indragostit de o nativa din Rac trebuie sa o convinga cu delicatete sa iasa din carapacea ei si sa infrunte vitregiile lumii fara a se invalui in aceasta atitudine excesiv autoprotectoare. Cel mai potrivit timp pentru a face acest lucru pare a fi cel nocturn, cand razele stralucitoare ale lunii o pot inspira sa-si scoata la iveala veritabila ei fiinta emotionala.

Intr-o relatie de dragoste, fata Rac tinde a fi tandra, extrem de feminina si modesta. Nu ii place sa fie criticata, nu suporta in nici un chip sa fie respinsa si este profund ranita de vorbele aspre sau vulgare. O prea mare agresivitate a partenerului ei o poate face ezitanta. Isi iubeste mereu mama, asa ca un barbat care se apropie de o astfel de femeie ar trebui sa o trateze cu o mare consideratie si pe cea care i-a dat viata.

O fata Rac nu face niciodata prima miscare in inchegarea unei legaturi amoroase2. Ea nu stie sa ia initiativa, ci numai sa se dea inapoi sau deoparte. Aceasta predispozitie pare a fi generata de doua cauze: timiditatea si teama ei de a fi respinsa. Femeia Rac are aproape intotdeuna niste secrete, asa ca nu i-ar face deloc placere ca partenerul ei sa-i cerceteze jurnalul personal. Foarte nesigura pe ea, are mereu nevoie sa-i fie reconfirmata iubirea sau valoarea. Chiar daca tocmai a castigat titlul de Miss Univers, si o gramada de barbati aspira la favorurile sale, ea nazuieste numai la atentia si aprecierea iubitului sau tovarasului ei de viata.

Potentialul partener al femeii Rac trebuie sa se invete cu starile ei emotive schimbatoare, un lucru nu foarte dificil tinand cont de faptul ca ale ei calitati compenseaza din plin acest deziderat. Este extrem de fidela, apta de a-si ferici iubitul sau sotul cu imbratisarile ei fierbinti si umorul sau debordant. Odata ce s-a dedicat unui barbat, ea ramane loiala pe veci acestuia. Nu-i sta deloc in fire sa se implice in jocurile duble ale amorului si inselaciunii. Partenerul unei fete Rac i se impune sa fie foarte atent cu cuvintele sale. Ea este extrem de sentimentala si foarte usor de vatamat emotional. Daca este ranita de niste vorbe ori gesturi rautacioase, poate plange la fel de sfasietor ca si un copil de doi ani, tovarasul ei de viata fiind dator sa o aline si sa ii stearga lacrimile.

Femeia Rac poate fi o excelenta bucatareasa, fiind in stare sa gateasca mult mai bine decat un chef de la un restaurant de cinci stele. De asemeni, este nemaipomenit de grijulie cu banii. Nu cade pe panta meschinariei, dar nici pe cea a extravagantelor. Are obiceiul de a aduna tot ce ii poate fi de folos, de la bani pana la vechi nasturi si borcane goale. Totodata, pune deoparte obiecte avand valoare sentimentala, precum pulovarul impletit de bunica ei, primit in dar la aniversarea a cinci anisori de viata. Femeia Rac isi apara cu salbaticie tot ce ii apartine, inclusiv barbatul sau sotul! Nu, nu este excesiv de posesiva ori geloasa, dar nu ii place deloc sa-si imparta cu altcineva persoana iubita.

Nu este una din acele surate ale Evei ce se impaca cu gandul ca viata ii este sortita unui nesfarsit sir de ghinioane. Poate ajunge in pragul depresiei insa, dupa ce isi elibereaza prin plans preaplinul amaralui, isi recapata rabdarea si asteapta, cu realism, ca destinul sa se intoarca din nou in favoarea ei. Aproape toti nativii din Rac sunt strabatuti de dorinta secreta de a fi rasfatati asemeni unor copii, cu precadere atunci cand dau de necaz. Din aceasta pricina, prietenul, sotul sau iubitul unei femei din acest semn zodiacal nu trebuie sa uite sa ii acorde o sporita atentie atunci cand este invaluita de negura deprimarii. In caz contrar, ea se poate retrage adanc in carapacea sa, fiind foarte dificil apoi de a o aduce inapoi, la comportamentul ei firesc.

Femeia Rac nazuieste sa i se spuna frecvent ca este dorita si iubita. In pofida acestui lucru, nu este in nici un caz slaba de inger ori incapabila sa aiba grija de ea insasi. De fapt, adeseori, este gata sa se sacrifice total pentru persoana iubita. Atata doar ca, uneori, are mare nevoie sa i se aduca aminte cat de pretuita este. Desi pare a fi la fel de fragila ca un pahar de cristal atunci cand sunt puse in joc sentimentele sale, in cazul in care cei dragi trebuiesc a fi sprijiniti, poate fi la fel de puternica precum stanca Gibraltarului. De asemeni, este peste poate de protectoare fata de copiii ei, avand darul de a-i face sa se simta intr-o deplina siguranta emotionala si materiala.

Copiii sunt in centrul universului ei, fiind intotdeuna dornica sa ii inconjoare cu o aura de iubire, afectiune si grija. In acelasi timp, odraslele sale au inclinatia sa fie foarte apropiati de ea, intorcandu-se mereu la mama lor, indiferent cat de departe ar fi de dansa.

In concluzie, femeia Rac are intodeuna nevoie de barbatul iubit, fara a se lasa cuprinsa de agresivitate in impartasirea dragostei sale. Ea stie ca el poate pleca o vreme , pentru a-si urma visele, dar, in final, persoana iubita revine, fara indoiala, in bratele sale iubitoare. Intr-o astfel de ocazie, ea va fi la fel de fermecatoare ca si mai inainte, asteptandu-si sotul sau iubitul cu o proaspata paine coapta in casa si o aromitoare ciorba fierbinte. Ea il va hrani cu grija, ii va asculta temerile si il va face sa surada din nou. Ce barbat are nevoie de mai mult?

sursa - http://www.diane.ro/2013/06/femeia-rac-dragoste-personalitate.html

Dor de primăvară

Mi-e atât de dor
de primăvară....
Un dor adânc ce
sapă-n respiraţia mea.
Rostogolesc gânduri şi mii de semne de întrebare , stau a mirare în 
drum , poate vei ieşi de undeva , din adânc
de cer sau de pământ .
Te văd , eşti la mine în suflet , eşti în mintea
ochilor mei . Eşti acolo unde mi-ai zâmbit
prima oară . Te rog , nu mă lăsa să mă 
doară dorul de tine .
Într-un amar delir am să-ţi dansez , cu 
tălpile mele am să bat pământul . Tu , din
catedrala ninsorii să ieşi , să ieşi în afara
timpului şi vino la mine în dans să naşti
muguri , pe umerii dezveliţi de aripi ai
păsărilor să mă ridici la verde .